בראיון לרשתות בינלאומיות ראש עיריית ירושלים לשעבר ניר ברקת נוקט ביוזמה החלטית בנוגע לנציגות פלשתינית בירושלים ומנסה לבסס את מעמדו הבינלאומי כיורש עתידי להנהגת הליכוד.
חבר הכנסת מהאופוזיציה ניר ברקת מבקש להוציא מחוץ לחוק את הפתיחה המתוכננת מחדש של קונסוליה אמריקאית במזרח ירושלים, לשירות אזרחים ערביים פלשתיניים.
ממשלת ישראל החדשה בראשות ראש הממשלה נפתלי בנט מתנגדת לפתיחת הקונסוליה, דבר שעשוי להגביל את היחסים עם וושינגטון.
הקונסוליה הוכנסה לשגרירות ארה"ב שהועברה לירושלים מתל אביב בשנת 2018 על ידי ארה"ב דאז ביוזמתו של הנשיא דונלד טראמפ, צעד שנתמך ע"י ישראל וגונה על ידי הפלסטינים.
מתוך רצון לתיקון היחסים האמריקאים עם הפלסטינים ובנייה מחדש של האמון ההדדי, ממשל הנשיא ג'ו ביידן אומר כי הוא יפתח מחדש את הקונסוליה תוך השארת השגרירות במקומה.
החקיקה של ברקת, שהוגשה לכנסת בחודש שעבר ומועד הצבעה שטרם נקבע, תוציא את מחוץ לחוק את פתיחת הקונסוליה בירושלים ללא הסכמתה ישראל.
"אני חושב שממשלת ישראל הנוכחית חלשה. זה תלוי בשמאל, זה תלוי ברדיקלים בצד שלנו", אמר ברקת לכתבים אמריקאים. "עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי לשמור על האחדות של העיר ירושלים".
ישראל רואה את כל ירושלים כבירתה. הפלסטינים רוצים את מזרח ירושלים כבירת המדינה שהם מחפשים. ירושלים אוחדה על ידי ישראל במלחמת ששת הימים ב 1967 יחד עם כיבוש הגדה המערבית ורצועת עזה.
אחמד אלדק, יועץ משרד החוץ הפלסטיני, אמר כי ברקת "מייצג את עמדת מפלגות הימין הקיצוני בישראל המבקשות לחסום כל סיכוי להגיע לפתרון של שתי מדינות".
ברקת אמר כי הסקרים הראו כ -70% תמיכה ציבורית בהצעת החוק - מספיק כדי לצבור קולות מתוך הקואליציה. כשהוא נשאל על עמדתו של בנט, דוברו התייחס להצעת החוק כתעלול יחסי ציבור, ואמר: "אנחנו לא מתייחסים לספינים".
גורמים רשמיים בארה"ב נרתעו במידה רבה מהנושא ואמרו רק שתהליך הפתיחה מחדש נשאר בתוקף.
לשאלה האם קיים תקדים בדיפלומטיה האמריקאית לפתיחת קונסוליה למרות התנגדויות של מדינה מארחת, משרד החוץ בוושינגטון סירב להגיב.
הצעת החוק של ברקת מכירה בכך שיש קומץ מדינות עם נציגויות ירושלמיות, כמו הקונסוליה לשעבר, שקדמו להקמת ישראל ב -1948. "הקונסוליה הזו הייתה קיימת בצורה כזו או אחרת. במשך כמעט 130 שנה".
ברקת לא התרגש ואמר: "אנו מכבדים את מה שקרה לפני 1948 (אך) מעולם לא נתנו לאף אחד הסכמה לפתוח נציגות דיפלומטית לפלסטינים בעיר ירושלים".
מעבר להצעת החוק של ברקת, הפנייה לעיתונאים אמריקאיים נתפסת כניסיון שלו למצב את עצמו כיורש של נתניהו בהנהגת הליכוד וניסיון לתפוס תשומת לב אמריקאית כמנהיג פוטנציאלי שיש להידבר עימו כדי להגיע להסכמות.
מה לא ברור, אם לא היה בעבר, ובהווה עם הממוצא, אין כל סיבה לתת לערבים נציגות דיפלומטית אפילו לא באום אל פאחם שמישהו יעביר שיעור בהיסטוריה לאמריקאים במיוחד לדמוקרטים (כמובן לדעתי , לכאורה )