top of page

עלייה מדאיגה ברף האלימות בישראל 2.0

ישראל הופכת בכל יום שעובר למקום מסוכן לחיות בו, הקונפליקטים שלא נגמרים בין שבטי הארץ, ממשלת השינוי שאינה זוכה לתמיכת הציבור, מגפת הקורונה העולמית המגבירה את תחושת החרדה הבסיסית, חיסולים בעולם הפשע המאורגן וכמובן המצב הגיאו-פוליטי האזורי. כשהיא מתקרבת ליום עצמאותה ה74 רבים שואלים האם יש עתיד למדינה היהודית והאם היא תגיע לשנת המאה ב"פורמאט" הקיים. התשובה היא כנראה כן ולא גם יחד. שינויים גדולים עומדים בפתח, "ישראל 2.0" היא כנראה הדבר הבא בארץ התנ"ך, אבל מה זה אומר? סדרת כתבות מיוחדת למינויי האתר פרספקטיבה- הערוץ הישראלי בקנדה.



רחובות ישראל הפכו להפקר. במהלך שומר חומות יצאו צעירים ערביים והתעמתו לראשונה בערים המעורבות בהיקף נרחב בכל רחבי הארץ. למשטרה וכוחות הביטחון לא היה מענה מידי ובזמן אמת. מעבר לאירועים הביטחוניים בכל שבוע אנו מגלים על חיסול נוסף בעולם התחתון. הבעיה אקוטית במגזר הערבי אך נוכחת גם ביהודי. הסיבות דומות ושונות גם יחד ונובעות מהעדר משילות.



תחושת חוסר הביטחון בחיים בישראל מתעצמת בו בזמן שהמדינה הופכת לחזקה יותר צבאית ובעלת בריתות עם יותר מדינות העולם מאשר בעבר, הכיצד?


אנו חיים בעידן הפוסט ציונות, כשבני דור המייסדים הגיעו מוטענים בחזון ציוני עברי ובטראומת אירופה, הם באו כדי לבנות את הארץ. הם היו אלו שנלחמו והשיגו את מטרתם, הקמת ישוב יהודי בו זיקה היסטורית לימיי התנ"ך.


כערך תרבותי התיישבות היהודים בישראל החייתה מחדש את שפת המקרא ואת חזונו המודרני של אליעזר בן יהודה. אז מה קרה לנו בדרך?



התשובה לכך נחבאת בשאלה "מה מחלק היום את הארץ ואת שוכניה?", האם אלו חברי הכנסת הערביים או דווקא היהודים שלא מצליחים להגדיר את עצמנו מחדש?


האם הישוב היהודי צריך לרענן את הסיבה בעבורה אנו לעיתים קורסים תחת הנטל הישראלי ונמצאים יום יום שעה שעה במתקפות?


האם אנו נקלענו לכדור שלג של מגננות ובעיקר חיים בחברה שהפכה להיות בלתי נסבלת? תלוי את מי שואלים.


השאלה המרכזית המונחת על סדר היום הישראלי היא ההגדרה העצמית. האם ישראל היא מדינה יהודית, או מדינה דמוקרטית. האם ניתן לחבר בין שני ערכים אלו ולחיות במדינה בה הזיקה ליהדות היא משמעותית ומובנת בתוך ההיררכיה החברתית ובין החיים במדינה דמוקרטית השואפת לשיווין זכויות כפי שנכתב במגילת העצמאות "ללא הבדל דת גזע ומין".




מסתבר שמילים לחוד ומציאות לחוד.

קבוצות רבות בציבוריות הישראלית מרגישות וטוענות לקיפוח, אפליה או העדפה על רקע שבטי עדתי או לאומי.


במדינה בת כעשרה מיליון תושבים רבות המחלוקות על ההסכמות וישראל צועדת לקראת רבע המאה האחרון במאה הראשונה שלה.


בשבועות הקרובים נארח דמויות מהציבוריות הישראלית לדיון מהותי בו ננסה לענות על השאלה המרתקת : ישראל 2.0 לאן?


3 komentarze


Victoria Zimmer
Victoria Zimmer
02 lis 2021

רונן, היית יכול לקריין? ללחוץ על פליי ולשמוע את קולך. פעם בשבוע זה מעט.

Polub

shar132
31 paź 2021

Can’t argue about Israel, but I am also worry about Toronto, how about writing a serious article, and the increase of gun violence ???

Polub

Victoria Zimmer
Victoria Zimmer
31 paź 2021

הנושא ממש בוער. וזה עוד ללא תיק 4000, ותחקירים על מערכת משפט/פרקליטות-תקשורת.כולנו במערבולת, בתמיכת הרשתות החברתיות ותקשורת המיינסטרים , תקשורת אלטרנטיבית. ממכר. האם ממשלת בנט לגיטימית או לא, שיקר או הציל מבחירות, מה עם עבאס, חמאס,ביבי? המון שאלות, מה אמת, מה שקר ולאן רוצים להגיע, ואיך המצב כיום בפרספקטיבה היסטורית לעומת עבר עד כמה מדאיג ישראלים ויהודים בחו"ל. מחפשים קולות שפוים. הגדרות חדשות. מי אנחנו ולאן רוצים להגיע. לפעמים שווה להתנתק מכל הרשתות ליום יומיים, להרגעה, לספורט, ספרים, טיול בטבע.

Polub
bottom of page