פרספקטיבה TV
פרספקטיבהTV
PerspectivaTv.com
חדשות בכותרות
חשד בארה"ב: עובדי חברה ישראלית "כלאו" צעיר עם מוגבלות עד ששילם 50 אלף דולרבנט מבהיר: "נתניהו נגד גיוס לכל ונגד ועדת חקירה ממלכתית - ולכן לא נשב איתו"רוביו מאשר: אזרח אמריקני נהרג בתקיפה החות'ית בסעודיה; טראמפ: "זה דבר נורא"דיווח: שרי החוץ של סעודיה ואיראן שוחחו על המצב באזוראלמנתו של יקיר לוי ז"ל כוכב הסדרה "ישראלים לוס אנג'לס" בראיון בלעדי נוקב ומרגש על נסיבות מותו של בעלה ז"ל- בלעדי לאתר פרספקטיבה .האופוזיציה נגד נתניהו ואוריך: "ב-27/10 נדרוש חקירה בחשד לבגידה במדינה"בהיעדר הכרעה אחרי הבחירות: הרצוג פועל להקים ממשלת אחדות בראשות נתניהו-איזנקוטארה"ב: הראפר "דידי" פונה מהכלא לבית חולים עם פציעת ראשצרפת: האקרים העלו טמפרטורה של מקררים ברשתות מזון גדולות - וגרמו לשריפותפנמה: רעידת אדמה בעוצמה 6 פקדה את המדינהארה"ב: אדם נפל מרכבת הרים בפארק "Six Flags" בג'ורג'יה - ונהרגלמרות הכחשת רוסיה ואוקראינה, טראמפ מתעקש: "הן הסכימו להפסקת אש"טראמפ: ייתכן שאפגש עם קים ג'ונג אוןטראמפ: "ננחית על איראן מכה קשה, נמאס לנו"דיווח: ארה"ב שוקלת להשתמש לראשונה ב"אם כל הפצצות" מול איראןארה"ב: 90 שנות מאסר למאמן שתיעד מתעמלות בשירותים במצלמה נסתרתדיווח: וויטקוף וקושנר הציעו לאירופה להפשיר נכסים רוסיים - היוזמה נדחתהטראמפ איחל "החלמה מהירה" לאפיפיור: "אחיו תומך שלי, כל הבית שלהם MAGA"צה"ל: נקיים תרגיל בשומרון מהבוקר עד הצהריים, תורגש תנועה ערה של כוחותסעודיה: יירטנו כטב"ם במזרח המדינה; החות'ים: "פגענו במטוס"חשד בארה"ב: עובדי חברה ישראלית "כלאו" צעיר עם מוגבלות עד ששילם 50 אלף דולרבנט מבהיר: "נתניהו נגד גיוס לכל ונגד ועדת חקירה ממלכתית - ולכן לא נשב איתו"רוביו מאשר: אזרח אמריקני נהרג בתקיפה החות'ית בסעודיה; טראמפ: "זה דבר נורא"דיווח: שרי החוץ של סעודיה ואיראן שוחחו על המצב באזוראלמנתו של יקיר לוי ז"ל כוכב הסדרה "ישראלים לוס אנג'לס" בראיון בלעדי נוקב ומרגש על נסיבות מותו של בעלה ז"ל- בלעדי לאתר פרספקטיבה .האופוזיציה נגד נתניהו ואוריך: "ב-27/10 נדרוש חקירה בחשד לבגידה במדינה"בהיעדר הכרעה אחרי הבחירות: הרצוג פועל להקים ממשלת אחדות בראשות נתניהו-איזנקוטארה"ב: הראפר "דידי" פונה מהכלא לבית חולים עם פציעת ראשצרפת: האקרים העלו טמפרטורה של מקררים ברשתות מזון גדולות - וגרמו לשריפותפנמה: רעידת אדמה בעוצמה 6 פקדה את המדינהארה"ב: אדם נפל מרכבת הרים בפארק "Six Flags" בג'ורג'יה - ונהרגלמרות הכחשת רוסיה ואוקראינה, טראמפ מתעקש: "הן הסכימו להפסקת אש"טראמפ: ייתכן שאפגש עם קים ג'ונג אוןטראמפ: "ננחית על איראן מכה קשה, נמאס לנו"דיווח: ארה"ב שוקלת להשתמש לראשונה ב"אם כל הפצצות" מול איראןארה"ב: 90 שנות מאסר למאמן שתיעד מתעמלות בשירותים במצלמה נסתרתדיווח: וויטקוף וקושנר הציעו לאירופה להפשיר נכסים רוסיים - היוזמה נדחתהטראמפ איחל "החלמה מהירה" לאפיפיור: "אחיו תומך שלי, כל הבית שלהם MAGA"צה"ל: נקיים תרגיל בשומרון מהבוקר עד הצהריים, תורגש תנועה ערה של כוחותסעודיה: יירטנו כטב"ם במזרח המדינה; החות'ים: "פגענו במטוס"
חזרה ל ביטחוןביטחון

הציר האסלאמי מתהדק: טורקיה, סעודיה ופקיסטן בברית הגנה מסוכנת – האם ישראל הבאה בתור?

בעוד המזרח התיכון בוער, שלוש מעצמות אזוריות מהדקות את השורות ב'ברית מכה' המסתורית. האם מדובר ביוזמה להשכנת שלום, או בהקמת גוש צבאי אנטי-ישראלי שנועד לשנות את מאזן הכוחות באזור לנצח?

מערכת פרספקטיבה TV
הציר האסלאמי מתהדק: טורקיה, סעודיה ופקיסטן בברית הגנה מסוכנת – האם ישראל הבאה בתור? - בעוד המזרח התיכון בוער, שלוש מעצמות אזוריות מהדקות את השורות ב'ברית מכה' המסתורית. האם מדובר ביוזמה להשכנת שלום, או בהקמת גוש צבאי אנטי-ישראלי שנועד לשנות את מאזן הכוחות באזור לנצח?
30
Ronen Abergel
Ronen Abergel·חסות
לפרטים

Ronen Abergel — The Hair Artists

ספר אמן בטורונטו · לקביעת תור: התקשרו עכשיו

הצטרפו לקהילת פרספקטיבה

הרשמה חינם — התעדכנו בכתבות חדשות, שמרו כתבות והגיבו. לוקח שניות.

הרשמה באימייל

ברית מכה: האיום החדש שמתגבש מתחת לאף שלנו

בעוד העולם המערבי עסוק בבעיותיו הפנימיות, מתחת לרדאר מתגבש גוש צבאי בעל עוצמה חסרת תקדים. טורקיה, סעודיה ופקיסטן – שלוש מעצמות אזוריות בעלות שאיפות גלובליות – נפגשו השבוע בריאד כדי להוציא לפועל את 'ברית מכה', הסכם הגנה הדדי שמשנה את כללי המשחק במזרח התיכון. הרמטכ"לים ושרי החוץ וההגנה של המדינות הללו לא הגיעו לריאד כדי לשתות קפה; הם הגיעו כדי לתאם מהלכים צבאיים שעלולים להפוך את האזור לחבית חומר נפץ.

מה מסתתר מאחורי הניסוחים הדיפלומטיים?

ההצהרות הרשמיות מדברות על "יציבות אזורית" ו"שיתוף פעולה הגנתי", אך אל תתנו למילים המכובסות להטעות אתכם. מדובר בברית שקובעת כי תקיפה נגד אחת מהן תיחשב כתקיפה נגד כולן. עבור ישראל, מדובר בתמרור אזהרה בוהק. כאשר טורקיה של ארדואן, המדינה בעלת הצבא השני בגודלו בנאט"ו, חוברת למעצמה הגרעינית פקיסטן ולעושר הנפט הסעודי, המאזן האסטרטגי משתנה לרעתנו באופן דרמטי.

הקשר החות'י והשאיפות האזוריות

הפגישה בריאד מגיעה על רקע המבצע הצבאי המתוכנן נגד המורדים החות'ים בתימן. הברית הזו אינה רק הצהרתית; היא מבקשת להפגין שרירים מול איראן ושלוחותיה, אך בו בזמן היא יוצרת גוש כוח אסלאמי שעלול למצוא את עצמו מתייצב נגד האינטרסים הישראליים בכל רגע נתון. האם ישראל יכולה להרשות לעצמה להתעלם מהתגבשותו של ציר כזה ממש בגבולותיה?

הפצצה שתשנה את חוקי המשחק: ארה"ב בוחנת שימוש ב-"אם כל הפצצות" נגד איראן
עוד באותו נושא

הפצצה שתשנה את חוקי המשחק: ארה"ב בוחנת שימוש ב-"אם כל הפצצות" נגד איראן

השתיקה הישראלית – מחדל או אסטרטגיה?

בעוד המעצמות הללו מהדקות את התיאום הצבאי, בירושלים נשמרת שתיקה רועמת. האם הדרג המדיני מבין את גודל השעה? הברית הזו אינה רק עניין של "ביטחון אזורי"; היא כלי פוליטי רב-עוצמה שנועד להחזיר את ההגמוניה האסלאמית למרכז הבמה. כל יום שעובר ללא תגובה אסטרטגית ישראלית הוא יום שבו הגוש הזה מתחזק, מתחמש ומתכנן את צעדיו הבאים.

הגיע הזמן להתעורר

סקר דעת קהל

הציר האסלאמי מתהדק: טורקיה, סעודיה ופקיסטן בברית הגנה מסוכנת – האם ישראל הבאה בתור?

מה עמדתכם?

הברית הזו אינה רק הצהרתית; היא מבקשת להפגין שרירים מול איראן ושלוחותיה, אך בו בזמן היא יוצרת גוש כוח אסלאמי שעלול למצוא את עצמו מתייצב נגד האינטרסים הישראליים בכל רגע נתון

ההיסטוריה מלמדת שבריתות כאלו לא נחתמות כדי להישאר על הנייר. הן נחתמות כדי להוציא לפועל מדיניות כוחנית. ישראל חייבת להפסיק להסתכל על המזרח התיכון דרך משקפיים של "שלום אזורי" נאיבי ולהתחיל להבין שאנחנו חיים בשכונה שבה החזקים שורדים. אם לא נדע להגיב לברית מכה בנחישות, בחוכמה ובכוח, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מבודדים מול קואליציה שרואה בנו את האויב המשותף הבא שלה.

סיכום: האם אנחנו מוכנים למציאות החדשה?

הפגישה בריאד היא רק יריית הפתיחה. המעצמות הללו כבר הודיעו על הקמת ועדות קבועות לתיאום צבאי, מה שמעיד על כך שהברית הזו כאן כדי להישאר. השאלה היא לא אם הם יפעלו, אלא מתי. ישראל חייבת להפסיק את הגישושים הדיפלומטיים המיותרים ולהתחיל לבנות את חומות ההגנה שלה מול המציאות החדשה והמאיימת הזו. מי שלא מבין שהמזרח התיכון השתנה השבוע, פשוט לא מבין איפה הוא חי.

מקור: Ynet

תגובות (0)

התחבר כדי להגיב ולשתף את דעתך.

אין עדיין תגובות. היה הראשון!

כתבות נוספות ב ביטחון