חזרה ל ביטחוןביטחון

חיי היהודים בקנדה

חיי היהודים בקנדה

האזן לרוק

מערכת פרספקטיבה TV
4.2K13
Ronen Abergel
Ronen Abergel·חסות
לפרטים

Ronen Abergel — The Hair Artists

ספר אמן בטורונטו · לקביעת תור: התקשרו עכשיו

חיי היהודים בקנדה

האזן לרוק

Perspectiva TV

התוכן הזה פתוח לקוראים רשומים

ההרשמה חינם, לוקחת פחות מדקה וממשיכה בדיוק מאותה נקודה.

או עם שם ואימייל

ללא תשלום · ללא כרטיס אשראי

כבר רשומים? התחברות

תגובות (13)4.2K95

התחבר כדי להגיב ולשתף את דעתך.
@שלמהבןשושן-צ1ו
@שלמהבןשושן-צ1וYouTubeלפני 1173 ימים

❤ שכל היהודים יעלו מהר לארץ ישראל כי האנטישמיות רק תלך ותיגבר נגיע לשלב שהיהודים לא יצליחו לעלות לארץ ישראל ❤ .

@מאירסואטס
@מאירסואטסYouTubeלפני 1346 ימים

הייתי רוצה לעבור לקנדה איך נוכל להתייעץ איתך אני גר במקסיקו

1
@giliii1
@giliii1YouTubeלפני 1935 ימים

הקדוש ברוך הוא דוחף את כל היהודים לעלות לארץ ישראל כהכנה לגאולה . זה כתוב ''קיבוץ גלויות '' בניית בית המקדש '' ימות המשיח ''. מתקנים את גוף האומה ,בונים את הארץ ,ואז מפיחים רוחניות והרבה ואהבת לרעך כמוך. יהיה שמח

1
@י.ש.מ-ש5ז
@י.ש.מ-ש5זYouTubeלפני 1947 ימים

אם הייתה פרושה לפנינו מפה שעוקבת אחרי התקדמות הקורונה בזמן אמת, היינו רואים אותה מקפצת ממדינה אחת לאחרת. פושטת זן אחד ולובשת זן אחר. הקורונה ממציאה את עצמה מחדש בווריאציות שונות, נותנת מכה ונסוגה, מכה והפוגה. אבל התנהגות הקורונה לא נובעת מטבעה, אלא מטבענו. מאחורי השכל האנושי עומד מנגנון הפעלה פשוט של רצון לקבל הנאה. היצר הזה לא מתוחכם, הוא דווקא חסר שכל, מבין רק טוב לי או רע לי, מר או מתוק. כך שצורת ההתנהגות של המגפה – מכה והפוגה, מכה והפוגה – עוזרת לאדם להרגיש, להפנים, לנתח את מה עובר עליו. אם רצון האדם היה מרגיש מכה אחת בלתי פוסקת, הוא היה מפסיק להרגיש אותה. בשלב ראשון האדם היה מרגיש שמשהו לוחץ עליו בחוזקה, זועק "אאאאיייי!", ובהדרגה מפסיק להרגיש ומתרגל לכאב. התבנית הזאת מתיישבת על כל מקרה שעובר עלינו. יש סיפורים על אנשים שהכניסו אותם למצבים קשים מאוד, שתחילה הם היו בטוחים שלא יישרדו, ואחר כך, להפתעתם, הם התגברו והתרגלו. לא רק שהתרגלו, אלא הם עוד מצאו טעם מתוק בכאב, גילו חיים של ממש בתוך המצב הבלתי נסבל. הרצון לקבל הנאה שבאדם מוצא לעצמו מנוחה, מזהה את הנוחות בכל מצב, ויהיה זה המצב הגרוע ביותר. זה כוח הגנתי שבנו, שלא נותן להיות בסבל מתמשך אם אין בו תועלת. לכן הטבע אף פעם לא מנחית על האנושות מצבים קבועים, כי אחרי הסבל הראשוני בא ההרגל. אלא הטבע מעורר קצת כאב, ואז יוצר הפוגה – פסק זמן שבו ניתנת הזדמנות לעכל את מה שקרה; לנתח, להגיב נכון, להחכים. גם עכשיו, רגע לפני ההתפרצות המחודשת של הזן התורן, כשהמצב טרם החריף ועדיין לא מכאיב, יש זמן לשמוע, לחשוב ולא להגיב באופן רפלקסיבי. לא לפעול באוטומט לפי האגו, הרצון לקבל הנאה. אם אנחנו רוצים להימנע מהמכה הבאה, עלינו לראות את הנולד, להסתכל על עצמנו מהצד, וממש להתעקש להבין: בשביל מה נחתה המכה הזאת? למה? מה לעשות איתה? לא לעזוב את הדברים, כי אחרת הם בטוח יחזרו בצורה עוד יותר גרועה. לא לעזוב עד שנבין מי אנחנו, מה טבענו ומהו הטבע הסובב אותנו, ומה אנחנו אמורים לעשות עם הפער בין זה לזה. אז לסבל תהיה תוצאה משמעותית.

@ariec8911
@ariec8911YouTubeלפני 1951 ימים

ליהודים עתיד רק בשובם ליהדותם.. בכל מקום יהיה להם מקום.. כי הם לא מתמזגים עם המקום.. ככל שדתם והאהבתם איש לרעהו תהיה איתנה יותר כך יצלחו ויעלו מעלה מעלה !! אריה פנמה!!

@משה-ג8ז
@משה-ג8זYouTubeלפני 1951 ימים

@yonatan לא הבנת, כי לא על זה דיברתי!

@משה-ג8ז
@משה-ג8זYouTubeלפני 1951 ימים

@yonatan אני מבין שלא הבנת את הנקודה כלל.

@galyashay4024
@galyashay4024YouTubeלפני 1962 ימים

אני שואלת האם יש סיכוי ליהודים לחיות בארץ ישראל. ????

6
@משה-ג8ז
@משה-ג8זYouTubeלפני 1963 ימים

ברור שאין עתיד, בכל מקום בחו"ל שהיהודים הרגישו בבית, זה התהפך עליהם!! משושן בירת פרס ודרך תור הזהב בספרד או השתלבות היהודים בגרמניה כשוי זכויות עד עלית הנאצים!!! יש מציאות שיהודי חי בחו"ל אבל הוא צריך להרגיש שם גר כמו השבטים בירידה למצרים , שאמרו לפרעה "לגור בארץ באנו... כי כבד הרעב בארץ כנען" לגור- כגרים ולא להשתקע.

1
@ציפציף-ע6כ
@ציפציף-ע6כYouTubeלפני 1964 ימים

בורא עולם!! שולח מסר, לכל היהודים בגולה. לעלות לישראל דחוף!!! אם יש ספק,אין ספק תעלו מהר!!יהודים יקרים!!! שום דבר לא ישתנה... תסתכלו מה קורה עם הקורונה בעולם!! צריכים עוד רמזים? תקשיבו .לרב ניר בן ארצי

4
@ניהולאליאב
@ניהולאליאבYouTubeלפני 1964 ימים

בואו לארץ יה סחים

1
@Danielseven-ir2mq
@Danielseven-ir2mqYouTubeלפני 1964 ימים

It looks like antisemitism is being mainstreamed in Canada and many other countries. Time to consider leaving the diaspora. Coming back to our land Israel.

3

כתבות נוספות ב ביטחון